Wednesday
Mar062013

Handverksfabrikken tildelt Kulturminnevernprisen!

Hovedutvalget for kultur og utdanning besluttet i går at kulturminnevernprisen for 2012 skal tildeles Handverksfarbrikken på Gyland. Med prisen følger et engangsbeløp på 50.000,- og en plakett. Prisen overrekkes av hovedutvalget for kultur og utdanning ved en passende anledning i løpet av året.

Se innslag på NRK og artikkel i Agder og Farsundsavis

Foto: Martine Petra Studios

Kulturminnevernprisen skal hedre arbeidet til ildsjelene. Den skal gis til den eller de personer som finner ressurser i kulturhistorien og anvender denne til å skape nytt liv i bevaringsverdige husene og fartøyer, landskaper eller virksomheter. På den måten bidrar de til å videreføre en del av kulturhistorien som ellers hadde vært enten revet, gjengrodd eller lagt ned.

Handverksfabrikken vil benytte anledningen til å takke alle dere der ute som stadig oppmuntrer og heier oss frem. Uten denne varme støtten ville vi ikke vært der vi er i dag.

 

Thursday
Jan172013

Vi lukter gull!

I løpet av 2013 skal fabrikkens maskinpark restaureres til fordums storhet og du vil her kunne følge den pågående prosessen, steg for steg. Følg oss i jakten på gulldekor og 1890-tallets teknologiske spissfindigheter, mens vi restaurerer fabrikkens 120 år gamle maskiner.

Du kan nå følge den pågående prosessen i en serie artikler som fortløpende vil bli pressentert her på www.handverksfabrikken.no, under menyen: "RESTAURERING".

Har du spørsmål eller innspill er du velkommen til å dele dette i kommnetarfeltet.

Bli med oss inn den industriellerevolusjon! 

Thursday
Nov152012

Vi er tildelt 200.000,- i Art-Start stipend! 

Prosjektet «Skapkunst – folkekunst i moderne uttrykk» er et utviklingsprosjekt for moderne folkekunst, til utvikling av signaturprodukter med røtter i den norske folkesjela.

Tiltaket omfatter studieopphold blant profesjonelle handverkere i Sverige og studiereiser til norske samlinger av folkekunst, samt istandsetting av den historiske maskinparken på fabrikken og tilrettelegging av verkstedet for produksjon.

Thursday
Sep132012

Krusifiks fra 1200-tallet får ny fot

Vi har laget fot til Gyland Kirkes Limoges-krusifiks fra 1200-tallet. Foten er laget i gammel eik, handhøvlet og plugget sammen med treplugger. Krusifikset ble funnet bak en vegg, da Gyland kirke ble flyttet i 1928. Side den gang har den vært i Oldsakssamlingen i Oslo, men er nå endelig tilbake der den hører hjemme.

Saturday
Aug252012

TV3 filmer på Handverksfabrikken

Et Tv-team fra Nordisk filmTV har besøkt Handverksfabrikken og Garden flere ganger i sommer. Opptakene skal brukes i serien «Småbruket» som sendes på TV3 til høsten.

Saturday
Jul282012

Handverk under Laksefestivalen

Vi har skåret leketøy og bygget stoler i bakgården til Gullsmed Peersen, under den årlige Laksefestivalen i Flekkefjord. Her produserte vi handskårne armbryst, svivler og pallstoler av krokvokste emner. De ferdige produktene er å få kjøpt i Handverksfabrikkens krambu, åpent søndager 12 - 17.

I tillegg ble det freemvist tønnebøkkring, maleriutstilling, og smiing. Samt lappesteking av Gyland Bygdekvinnelag.

Thursday
Jul192012

Tare-TV besøker Handverksfabrikken. 

Torsdag formiddag hadde vi besøk av to hyggelige mandalitter. De viste stor interesse for anlegget, driften og historien, og lot seg stadig begeistre. Trykk HER for å se den ferdige reportasjen.

Sunday
Jul012012

Flott billedreportasje fra Kultursjå

Vi anbefaler alle å ta en titt på Kvinesdal.no sin flotte reportasje fra Kutursjå.

Sammen med reportasjen ligger en bildeserie med usedvanlige gode bilder, tatt av Kvinesdalsfotografen Jan Kåre Rafoss.

Mye å sjå på Kultursjå

Saturday
Jun302012

Krambua utvider!

Vi har tatt opp produksjonen av et lite parti handskåret leketøy i tradisjonell utførelse. I tillegg kan vi nå tilby smi- og treverktøy, stålkoster, musefeller, kaffekjeler, parafinlamper og mye annet spennende. -Og det blir som alltid salg av nybakte boller, omvisning og handkvernet kaffe fra bysseovnen.

Velkommen til store og små, søndager 12 til 17.

Saturday
Jun302012

Nå synger sveivegramophonen igjen!

Etter litt krøll med opptrekksfjæren, synger nå atter gramophonen igjen. Så i tillegg til å nyte hjemmebakte boller, nykvernet kokekaffe og godt handverk, kan man lytte til klassiske toner fra His Masters Voice no.104, i Norges koseligste bygdefabrikk.

Handverksfabrikken holder åpen hver søndag fra 12 til 17, med boller og kaffe, omvisning, gode historier og lun atmosfære.
Velkommen til store og små.

Monday
Jun042012

Kultursjå, folkefest og fabrikkåpning

Lørdagens Kultursjå og offisisielle åpning av Handverksfabrikken trakk 350 besøkende til det gamle fabrikkanlegget.

Se reportasje fra avisen Agder:

Agder - Åpnet Kulturminne

 

 

Friday
Jun012012

Fersk never i krambua

Vi har hentet never i skogen. Så nå kan man handle fersk bjørkenever til fletting av slire, korger, ryggsekk og kano, og ellers alt man skulle kunne behøve i en travel hverdag.

Velkommen til sommer, sol og søndag!

Thursday
May312012

Kultursjå og fabrikkåpning i Farsundsavis-Lister

Vi har fått fin omtale av Kultursjå og åpningen av Handverksfabrikken, i dagens Listerutgave av Farsundsavis. Trykk på linken under for å lese artikkelen.

Åpner Handverksfabrikken

 

Thursday
May102012

Velkommen til Gyland Kultursjå 2.juni!

Page 1 2 3